Теглене на снимки от Facebook

Преди малко написах кратък PHP скрипт, с който могат да се изтеглят всички публични снимки от някоя Facebook страница (с малко промени лесно можете да го преработите и към снимки на потребител, а не страница).

Резултатите се запазват в папка pics (само да отбележа, че скрипта не прави проверка за съществуването на директорията, така че ако тя липсва – няма да запишете нищо) в същата директория, от която се пуща скрипта.

Минус е, че всички снимки се записват с имена от сорта на 8066_393828123440517_1187332187_n.jpg и то в една папка, а не разделени по албуми, но и двете неща сами по себе си са достатъчно лесни за реализиране по по-приятен начин, така че да оставя на любителите да се постараят малко, ако искат да постигнат този резултат.

За тези, които се интересуват – скрипта използва Facebook PHP SDK, който можете да си изтеглите от https://github.com/facebook/php-sdk/. Има и изискване да имате регистрирано Facebook приложение, което лесно можете да направите от https://developers.facebook.com/apps/. Остава само да имате инсталирано PHP и да пуснете script-а.

https://gist.github.com/3189045

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.