Публикуването на съдържание било трудна работа

Ето каква е и цялата история:

Порив

Решаваш един слънчев ден да си правиш сайт. Нямаш идея какво ще има на сайта, така че остава за друг път.

Идея

След време се сещаш, че си превеждал някакви песни. Те имат нужда да бъдат представени на хората и подкрепени с обяснителни записки. Може да добавиш и частична интерпретация на текста.

Работа

Отделяш два дена да си направиш едно скромно сайтче. На третия решаваш да се заемеш със същинската работа и да вкараш и малко съдържание.

Ядове

Започваш с клипа на първата преведена от тебе песен. Решаваш за най-просто да embed-неш видеото от vbox7.com, което и без това си върви с въведени субтитри.

Да, ама embed кода на Vbox-а е гаден и на WordPress някои от таговете не му харесват и го филтрира.

Трябва и ръчно трябва всеки път да му оправяш широчината и височината, за да е по-прегледно.

Още програмиране

Решаваш, че един WP филтър ще свърши работа, за да редактираш кода. Да, ама кодът пак е гаден и player-ът не е същия като този от оригиналния сайт.

Отделяш половин час да им разгледаш скриптовете и заявките. Откриваш как да си вкараш същия клип като техния (барабар със субтитрите) използвайки само URL-то на страницата с клипчето.

Само трябва този адрес на страницата да се въведе някъде.

Решаваш да го добавиш като проста мета информация към поста и после с WP филтър да го замениш с качествен embed code. Да, ама ще е по-добре да се направи като мета информация към поста, че току-виж филтъра не се приложи.

Добавяш си потребителското поле към публикацията и се сещаш, че има някои неща относно клипчето, които ако зареждаш всеки път ще работи много бавно. Затова ще е по-добре част от информацията да се кешира. И това кеширане трябва да става при въвеждане или промяна на мета информацията. А тази промяна трябва да се засече вътрешно.

Решаваш да разшириш библиотеката за потребителски полета (тази дето сам си я правил), като добавиш поле за video embed code. Малко тъпа идея, но ще трябва да свърши работа.

Започваш работа и осъзнаваш, че твърде голяма част от кода ще се преповтори. А това поле е всичко обратно на това, което се опитваш да постигнеш (най-вече гъвкавост). Зарязваш идеята.

Размисъл

Връщаш се на момента, в който търсиш кадърно решение. Хрумва ти да добавиш action hook-ове и филтри към потребителските полета.

Равносметка

Отделяш още час докато направиш и това. Когато вече ти се спи твърде много, за да продължиш, си спомниш, че трябва и да вечеряш преди да си легнеш. Осъзнаваш, че колкото и работа да си свършил реално нямаш никакъв резултат, който да може да се види и да се оцени. А сайтът продължава да си седи празен.

Оплакване

Отчаяно си правиш сметка, че ще имаш поне още няколко дена работа и се жалваш в един дълъг пост как пак нищо не си свършил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.