Magadanski Similar Posts Plugin

Преди седмица започнах работа по един plugin за WordPress. Вчера беше одобрен за WordPress Plugins Repository-то и може да се изтегли от http://wordpress.org/plugins/magadanski-similar-posts/.

Това, което plugin-ът прави е да добави widget със списък с подобни постове. Естествено работи само докато сте на страница на пост. На начална, архивна или подобна страница с няколко entry-та няма да може да се покаже смислен резултат. Затова widget-а цялостно се прескача в подобен случай.

Plugin-ът е базиран на едно SQL query, което още преди време пуснах като GitHub Gist https://gist.github.com/magadanskiuchen/6049479. То подрежда всички останали постове по брой общи категории с текущия. Лесно може функционалността да се преправи да работи за тагове вместо категории. Може да работи и с custom taxonomy-я.

Plugin-ът може да работи както с постове и страници, така и с custom post type-ове, които сте добавили към темата си.

За тези, които се интересуват и от самия код, можете да го разгледате в SVN repository-то, което е задължително да се използва за WP plugin-и от wordpress.org — http://plugins.svn.wordpress.org/magadanski-similar-posts/. Кодът е наличен и в GitHub, където всъщност е историята на plugin-а — https://github.com/magadanskiuchen/Magadanski-Similar-Posts.

Plugin-ът включва лесна функция за взимане на подобните постове, така че developer-и да могат съвсем простичко да интегрират функционалността в теми, техни custom widget-и, shortcode или каквото друго се сетят.

Пълна документация все още не е налице, тъй като исках да издам самия plugin възможно най-бързо. В скоро време ще се погрижа и за това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.