Меню

Новини

Влез Излез

Magadanski Similar Posts Plugin

Преди седмица започнах работа по един plugin за WordPress, който вчера беше одобрен за WordPress Plugins Repository-то и може да се изтегли от там – http://wordpress.org/plugins/magadanski-similar-posts/.

Това, което plugin-ът прави е да добави widget със списък с подобни постове. Естествено работи само докато сте на страница на пост – на начална, архивна или подобна страница с няколко entry-та няма да може да се покаже смислен резултат, затова widget-а цялостно се прескача в подобен случай.

Plugin-ът е базиран на едно SQL query, което още преди време пуснах като GitHub Gist (https://gist.github.com/magadanskiuchen/6049479), което подрежда всички останали постове по брой общи категории с текущия. Лесно може функционалността да се преправи да работи за тагове вместо категории (както е нагласено за този сайт) или дори някаква custom taxonomy-я.

Plugin-ът може да робати както с постове и страници, така и с custom post type-ове, които сте добавили към темата си.

За тези, които се интересуват и от самия код, можете да проверите и това в SVN repository-то, което е задължително да се използва за WP plugin-и листнати във wordpress.org – http://plugins.svn.wordpress.org/magadanski-similar-posts/ или в GitHub, където всъщност историята на plugin-а е с няколко дена по-стара – https://github.com/magadanskiuchen/Magadanski-Similar-Posts.

Plugin-ът включва лесна функция за взимане на подобните постове, така че developer-и да могат съвсем простичко да интегрират функционалността в теми, техни custom widget-и, shortcode или каквото друго се сетят.

Пълна документация все още не е налице, тъй като исках да издам самия plugin възможно най-бързо, но в скоро време ще се погрижа и за това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax