„Обновления“ в Google Maps?

Не съм сигурен дали това всъщност е нещо ново и ако не е – от колко време го има, но днес за първи път видях нещо, което много ме накефи!

Разглеждате си в Google Maps някой град (да речем Jacksonville, Florida) и до едно време zoom-вате нормално.

И при следващото ниво минавате в 45-градусовия изглед на града. Неее – знам, че това не е ново, а че го има от половин година или нещо от сорта. А за тези, които не знаят – достатъчно старо е, че на повечето хора да не им прави впечатление, но е достатъчно ново, че в България го няма дори и за София.

Това, което ми направи впечатление, беше компасът горе в ляво на картата. Този 45-градусов изглед вече ви позволява да огледате дадена сграда от четирите и страни! Това вече е яко (и за мене е ново).

И тъкмо когато човек се кефи на бруталната картина и продължава да zoom-ва и да zoom-ва, изведнъж с плавна анимация преминава в Street View.

Точно така – плавна анимация!

Не съм сигурен дали това не е само за тези, които са си включили MapsGL възможностите на Google Maps, но при мене определено се вижда страхотно!

Естествено за целта трябва да има и Street View. Даже може да има само Street View (без 45-градусовия изглед) и той пак да се активира с анимация, но ефектът определено е по-слаб.

Както и да е – чакам момента, в който снимките, които Google в момента правят в по-големите градове от България, ще бъдат под формата на Street View и макар и без 45-градусов изглед ще zoom-вам с анимация да видя как биха могли хората от цял свят да видят нашенските улици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.