Меню

Други

Влез Излез

Песни и актьори свързващи два филма

Преди малко повече от 4 години написах статията си Песни с еквивалентни имена на български и на английски. Направих някаква аналогия с нея миналата седмица, когато гледах Suicide Squad. Какво е общото ли? Че предния път имената на песните служеха като връзка между групи, а в този случай песните служат като връзка между филми.

По-интересното в този случай е, че песните, за които ще говорим не са и единствената връзка между филмите.

Да се върнем на Suicide Squad – в първите сцени се разказват предисториите на двама от най-ключовите герои във филма: тези на Deadshot (игран от Will Smith) и Harley Quinn (играна от Margot Robbie). Като soundtrack на сцената за Will Smith върви песента на Rolling Stones – Sympathy for the Devil. Култова рок песен, така че вероятно много други филми също я използват за Soundtrack. Да обаче тази песен е също така soundtrack към филма Focus и играе ключова роля паради огромното количество повторение на „woo woo“ в „текста“. А най-забавната част – в сцената от Focus, в която слушаме песента, фигурират отново Will Smith и Margot Robbie (главни актьори и в този филм).

Само по себе си обаче едно единствено съвпадение не е интересно, затова не написах тази статия веднага. Почувстват се длъжен да го направя обаче, когато само преди няколко дни по телевизията засякох This Means War с Chris Pine. Напарво настръхнах когато на средата на филма като soundtrack започна Sabotage на Beastie Boys. За тези от вас, които не са фенове, нека напомня, че тази същата песен изигра и доста ключов момент в една от финалните сцени на Star Trek: Beyond, който беше IMAX филмът точно преди Suicide Squad, и в който отново играе Chris Pine.

А вие сещате ли се за песни, които да са soundtrack-ове към 2 (или повече) филма, в които хипотетично да играе и един и същи актьор?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To create code blocks or other preformatted text, indent by four spaces:

    This will be displayed in a monospaced font. The first four 
    spaces will be stripped off, but all other whitespace
    will be preserved.
    
    Markdown is turned off in code blocks:
     [This is not a link](http://example.com)

To create not a block, but an inline code span, use backticks:

Here is some inline `code`.

For more help see http://daringfireball.net/projects/markdown/syntax