Песни и актьори свързващи два филма

Преди малко повече от 4 години написах статията си Песни с еквивалентни имена на български и на английски. Направих някаква аналогия с нея миналата седмица, когато гледах Suicide Squad. Какво е общото ли? Предния път имената на песните служеха като връзка между групи. В този случай песните служат като връзка между филми.

По-интересното е, че песните, за които ще говорим не са и единствената връзка между филмите.

Suicide Squad и Focus

Да се върнем на Suicide Squad. В първите сцени се разказват предисториите на двама от най-ключовите герои във филма. Това са Deadshot (игран от Will Smith) и Harley Quinn (играна от Margot Robbie). Като soundtrack на сцената за Will Smith върви песента на Rolling Stones — Sympathy for the Devil. Култова рок песен, така че вероятно много други филми също я използват за Soundtrack. Да обаче тази песен е също така soundtrack към филма Focus и играе ключова роля паради огромното количество повторение на “woo woo” в “текста”. А най-забавната част — в сцената от Focus, в която слушаме песента, фигурират отново Will Smith и Margot Robbie.

This Means War и Star Trek: Beyond

Само по себе си обаче едно единствено съвпадение не е интересно. Затова не написах тази статия веднага. Почувстват се длъжен да го направя обаче, когато само преди няколко дни по телевизията засякох This Means War с Chris Pine. Напарво настръхнах когато на средата на филма като soundtrack започна Sabotage на Beastie Boys. За тези от вас, които не са фенове, нека напомня, че тази същата песен изигра и доста ключов момент в една от финалните сцени на Star Trek: Beyond, който беше IMAX филмът точно преди Suicide Squad, и в който отново играе Chris Pine.

А вие сещате ли се за песни, които да са soundtrack-ове към 2 (или повече) филма, в които хипотетично да играе и един и същи актьор?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.